Qeveria i hap rrugë tërheqjes së 10 përqind nga Trusti, por pa kompensim 12:35 | 22 Korrik 2020 Qeveria e Kosovës sot në mbledhjen e saj i ka hapur rrugë zbatimit të pakos për rimëkëmbje ekonomike, e po ashtu edhe tërheqjes së 10 përqind të mjeteve të Trustit për 4 muaj pa tatim. Trusti publikon link të ri për të aplikuar për tërheqjen e 10% Nga GAZETA EVROPA 11 Dhjetor, 2020 Pa Komente Trusti i Kosovës ka publikuar link të ri, ku mund të aplikoni për tërheqjen e 10 përqind të kursimeve, raporton Gazeta Evropa. Por, 50 për qind e 630 mijë qytetarëve që kanë të hapura llogarit në Trust nuk mund të tërheqin këto mjete financiare për shkak të shumave të ulëta që i […] Në postim thuhet që qytetarët duhet pritur datën 23 për të parë dallimin dhe se a do t’i dal 10 përqind apo më pak. Për këto tatime, zyrtarë të Fondit të Kursimeve Pensionale nuk kanë dashur ta komentojnë, përveç që janë përgjigjur shkurt se kjo ndodhë për shkak të një vendimi të Administratës Tatimore të Kosovës. Tatimi 10 përqind prek më së shumti ata të cilët i mbushin 65 vjet kur tërheqin këstin e parë të kontributeve nga Trusti. Kontributdhënësit po duan t’ua thotë dikush nga zyrtarët e Trustit Pensional të Kosovës nëse mund t’i tërheqin 10 përqind të kursimeve të tyre.Ditë më parë Trusti ka bërë me dije se janë 2 miliardë euro të mbledhura,që i bie 200 milionë euro të shpërndahen tek qytetarët. Kështu, personat që kanë kursime pensionale më shumë se 40 mijë euro, mund t’i tërheqin deri në 10 përqind të tyre. Por detaje se cili është plani konkret për këtë […] Trusti publikon video-prezantimin se si duhet aplikuar për 10-përqindëshin. Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës përmes një postimi ka folur për shqetësimet e qytetarëve se a do t’i marrin 10 përqind apo më pak nga Trusti. Qeveria e Kosovës sot në mbledhjen e saj i ka hapur rrugë zbatimit të pakos për rimëkëmbje ekonomike, e po ashtu edhe tërheqjes së 10 përqind të mjeteve të Trustit për 4 muaj pa tatim. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka thënë se elementet […] Projektligji për rimëkëmbjen ekonomike, ku përfshihet tërheqja e 10 për qind nga Trusti mund të hyjë në fuqi në javën e parë të muajit shtator. Kryesuesi i Bordit të Trustit, Ruzhdi Morina, ka thënë se me ndryshimin e ligjit për tërheqjen e Megjithatë, kjo qeveri nuk ka paraparë që të rimburësojë këto mjete. “Çështja teknike e pagesës […] pagesat.22 Në rast të nevojës, Trusti mund edhe të shesë instrumente financiare si ato të borxhit apo akcione të ndryshme për të përballuar tërheqjen e 10%-shit. Ditë më parë Trusti ka bërë me dije se janë 2 miliardë euro të mbledhura,që i bie 200 milionë euro të shpërndahen tek qytetarët.Por detaje se cili është plani konkret për këtë nismë dhe kur pritet të shkojë në Kuvend për miratim nuk dhanë nga Qeveria e Kosovës, e as nga Ministria e Financave. para një muaji - Telegrafi. Për më tepër, edhe pas tërheqjes eventuale të 10%-shit, Trusti vazhdon të mbetet likuid dhe rrjedhimisht gëzon mundësinë e alokimit të mjeteve edhe në Ndërsa, nga 10000 deri 20000 euro në Trust i kanë 40 mijë e 440 persona. Trusti: Janë katër muaj për aplikim për tërheqjen e 10 përqind të mjeteve December 6, 2020 Pas miratimit të Pakos për Rimëkëmbje Ekonomike qytetarët kanë mundësi që t’i tërheqin dhjetë përqind të mjeteve të tyre të kursyera. Fondi i Kursimeve Pensionale të Kosovës ka prezantuar udhëzimet kryesore për aplikim për tërheqjen e 10-përqindëshit nga kursimet. Në Trust nga 5000 deri 10000 euro i kanë 74 mijë e 99 persona.

trusti 10 perqind 2021